✨ طرز تهیه چلو گوشت درباری (نسخه خوشعطر و کاملاً اصولی)
برای یک چلو گوشت درباری مجلسی، مهمترین نکته اینه که گوشت آرام و بدون تنش بپزه. پس مراحل رو دقیق انجام میدیم.
۱) کاراملی کردن پیاز
اول از همه پیازها رو خلالی نازک کنید.
برای این غذا، باید حداقل نصف قابلمه پر از پیاز بشه تا طعم اصلی چلو گوشت رو بسازه.
پیازها رو روی شعلهٔ متوسط رو به بالا بذارید تا نرم بشن و یک کاراملی خیلی کمرنگ به خودشون بگیرن.
این مرحله، پایهٔ عطر کل غذاست.
۲) اضافه کردن سیر
وقتی پیازها نرم شدن، سه حبه سیر خردشده رو اضافه کنید.
یک دقیقه بیشتر تفت ندید؛ فقط در حد آزاد شدن بوی سیر.
۳) تفت دادن گوشت
گوشت رو از قبل بیرون بگذارید تا یخش کامل باز بشه.
بدون نمک بریزید داخل قابلمه و حدود ۲ دقیقه تفت بدید تا خودش رو بگیره و با پیاز و سیر یکی بشه.
۴) اضافه کردن ادویهها
حالا ادویههای اصلی رو اضافه کنید:
زردچوبه
فلفل سیاه
حدود ۲ دقیقه تفت بدید تا بوی خامی ادویهها گرفته بشه و طعمشون آزاد بشه.
۵) ادویههای عطری
یک چوب دارچین
چند عدد هل
اینها رو هم خیلی کوتاه تفت بدید تا عطرشون بلند بشه.
۶) اضافه کردن آب
حالا آب داغ اضافه کنید؛ به اندازهای که ۲ سانت پاینتر از سطح گوشت قرار بگیره.
آب سرد نریزید، چون گوشت رو سفت میکنه.
فقط آب جوش
۷) پخت آرام
شعله رو کم کنید و زیر قابلمه شعلهپخشکن بذارید تا گوشت آرام و یکنواخت بپزه.
گوشت گوسفند → نرم و لطیف
گوشت گوساله → زمان پخت بیشتر
۸) اضافه کردن نمک (مهمترین نکته)
نمک را فقط در آخرین مرحله اضافه کنید،
وقتی گوشت کامل پخته و نرم شده.
اضافه کردن نمک در ابتدا میتونه باعث سفت شدن گوشت بشه، پس این نکته واقعاً مهمه.

دیدگاهتان را بنویسید